طرز تهیه کلم پلو شیرازی خوبو :
برنــج : ۲ پیمانه
گوشت چرخ کرده : ۲۰۰ گرم
کلم : ۳۵۰ گرم
سبزی معطر (تره، ریحان، ترخون، شوید) : ۱۲۰ گرم
پیاز : ۱ عدد
پیاز داغ : ۲ قاشق غذاخوری
آرد نخود چی : ۱ قاشق غذاخوری
پودر لیمو عمانی در صورت تمایل
نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه کــلم پلــو شیرازی
1- برای شروع ابتدا پیاز داغ، به مقدار لازم زرچوبه و فلفل با کمی روغن رو داخل ماهیتابه ریخته و کلم رو هم که به شکل رشته ای خورد کردیم به موادمون اضافه میکنیم.
اضافه کردن کلم به پیاز داغ
2- حالا با حرارت ملایم مواد رو کمی با هم تفت میدیم تا خوب مخلوط بشن و بعد تقریبا ۱/۳ لیوان آب به مخلوطمون اضافه میکنیم و در ماهیتابه رو میذاریم تا کلم نرم بشه و بپزه.
آماده کردن تفت دادن کلم با پیاز داغ
3- وقتی کلم نرم شد در ماهیتابه رو برمیداریم تا آب اضافی مخلوطمون تبخیر بشه. حدود یک قاشق غذاخوری از سبزی خورد شده رو کنار میذاریم و بعد وقتی آب کلم کاملا تبخیر شد مابقی سبزیجات معطر و به اندازه کافی نمک رو داخل ماهیتابه میریزیم. در صورت تمایل میتونین کمی پودر لیمو عمانی هم بریزین.
اضافه کردن سبزی
4- حالا مواد رو فقط در حد دو سه دقیقه تفت میدیم. در صورتی که سبزی بیش از حد تفت داده بشه تلخ میشه. حالا مایه کــلم پلــو حاضره.
تفت دادن مواد باهم
1- برای درست کردن کوفته قلقلی ها، همه مواد یعنی گوشت چرخ کرده، سبزی معطر، آرد نخود چی، نمک، فلفل و پیازی که رنده کرده و آبش رو کاملا گرفیتم داخل کاسه ریخته و خوب ورزشون میدیم تا منسجم و یکدست بشن.
مخلوط کردن مواد کوفته قلقلی
2- حالا داخل ماهیتابه کمی روغن میریزیم و قسمتهای کوچکی از مایه کوفته برداشته و با کمک دست گردشون میکنیم و داخل ماهیتابه میذاریمشون شعله گاز رو روشن کرده و در ماهیتابه رو هم میبندیم و میذاریم تا کوفته ها با حرارت متوسط سرخ بشن و بپزن.
تفت دادن کوفته قلقلی
3- فقط یادتون باشه تا گاهی ماهیتابه رو تکون بدین تا همه اطراف کوفته ها خوب سرخ بشه. حالا کوفته های کــلم پلــو هم حاضره.
سرخ کردن کوفته ها
4- درنهایت باید مواد رو با هم مخلوط کنیم من معمولا کوفته ها رو از ماهیتابه در میارم و برنــج آبکش و مایه کلم رو داخل همون ماهیتابه گوشت با هم مخلوط میکنم تا روغن گوشت هدر نره و پلوم خوشمزه تر بشه.
اضافه کردن برنــج
5- وقتی برنــج آبکش شده و مایه کلم رو با هم مخلوط کردیم لایه لایه داخل قابلمه ای که کفش رو چرب کردیم میریزیم و روی هر لایه مقداری کوفته قلقلی میذاریم.
ریختن در قابلمه
6- حالا دور تا دور قابلمه رو حدود ۱/۳ فنجون آب میریزیم و کــلم پلــومون رو برای مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه دم میذاریم.
مخلوط کردن مواد
7- حالا کــلم پلــو خوشمزه و خوش عطر آماده خوردن است و از این غذای محلی شیرازی لذت ببرید.
کــلم پلــو شیرازی
پ.ن:
۱:من سبزی رو با دست و درشت تر خرد میکنم و به کلم اضافه نمیکنم چون دوست ندارم سرخ بشه حتی کم .. بعد از ابکش کردن برنج لایه لایه برنج و مخلوط کلم و کوفته و بعدسبزی معطر تازه یا خشک میزنم به برنج..
۲: من بجای پودر لیمو امانی و کمی اب ؛از ابلیمو استفاده میکنم و زعفران دم کرده اونا رو روی کلم میریزم و میزارم کمی کلم نرم بشه
۳: بجای این مدل کلم از اون مدل کلم(همونکه گرد هستش) هم میتونید استفاده کنید و روش پختش همینه اون کلم رو هم میتونید خلالی یا رنده خیلی درشت بکنید
۴: سالاد شیرازی یادتون نره کنارش
۵:ته دیگش کاهو باشه همچین دلچسب تره
۶: میتونید مجموعه کلم سرخ شده با ادویه جات و زعفران و ابلیمو و کوفته سرخ شده اماده رو بیشتر درست کنید و اونها رو به اندازه دلخواه بسته بندی کنید و توی فریز نگه دارید و هر وقت خواستید کلم پلو بپزید فقط برنج ابکش کنید و بهش سبزی بزنید دیگه کلم و کوفته رو اماده دارید ...البته که هیچی مثل مواد اولیه تازه نیستش
خدایییییییییی من دلم خواستتت
اتفاقا خانم دکتر دیروز داشت بهم اموزش میداد آما حرف از سبزی نزد
پس اصیلش سبزی هم داره
عزیززممممممممممم
شیرازیا حتما سبزی میزنن به برنج عطر و بوی سبزی اصلا یه چیز دیگه هست ...
شهرای دیگه رو نمیدونم
خودت درست میکردی و عکس میذاشتی بهتر میشد ، شاید عکسها شیک نمیشد ولی صمیمی تر بود و حس آشپزی را بهتر منتقل میکرد.
یبار درست میکنم و عکسای واقعیشو میذارم.
ولی خوبه ، بازم غیرتِ شما !
خیلی فرقی نداره مهم اموزشش هست
چه خوب منتظر میمونم
چه کلم پلوی خوشمزه ای....
بوی مطبوعش تا اصفهان هم اومد، از بس دقیق توصیفش کرده بودی ساراجان.
معلومه توی دبیرستان ،انشاء ت عالی بوده
اینک عزیزم

مرسی ازت اگر گذرت به شیراز افتاد و مهمونم شدی قطعاااا برات میپزم
ما کلم پلو را یه جور دیگه میپزیم
جالب این هست که شیرازی های دور و برمون معتقدن این مدلی خوشمزه تره
گوشت چرخ کرده و پیاز را میزاریم تفت بخوره
کلم های خرد شده را بهش اضافه میکنیم
رب میزنیم
و میزاریم حسابی تفت بخورن
فلفل میرنیم در حری که کمی تند و تیز شود
و در نهایت زعفران فراوان
مقداری گوشت را به همان روش شما قلقلی میکنیم البته فقط گوشت و پیاز و اردنخودچی نمیزنیم
برنج را ابکش کرده و مواد را لایه لایه اضافه میکنیم
و در نهایت قلقلی ها را می چینیم روی برنجها
چه باحال ...پس سبزی و اینا نمیزنید عوضش رب و گوشت چرخ کرده میزنید بنظر خوشمزه میاد امتحان میکنم حتما
قربون جون شمو.
وُی والو قربون چیشاتون